Pretože chceme, aby ste sa stravovali zdravo. A určite privítate zmenu, oproti klasickému pečivu, či takej alebo onakej bagete.
Pšeno a pohánka tu boli dávno pred ryžou Pšeno je obilnina, vlastne je to olúpané proso. Patrí k najstarším plodinám. Jedli ho už v dobe kamennej vo všetkých kútoch sveta. Najčastejšie ako výživné kaše, placky a polievky. Obilniny boli na pestovanie jednoduchšie a preto prišli do jedálnička pšenica, raž, ryža a kukurica oveľa neskôr. U nás je to dnes naopak. Najprv sme mali pred sebou ryžu a pšeno považujeme za nový trend. Pohánka si prešla podobnou cestou. Začali ju pestovať v Ázii, kde bola veľmi dôležitou potravinou. Neskôr sa dostala k nám a vraj to bola jedna z najobľúbenejších potravín. Tiež ju nakoniec vytlačila ryža a zemiaky, no dnes naberá druhý dych.
Vhodná potravina pre všetkých Veľa ľudí trpí celiakiou, niektorí sú ambasádormi zdravej výživy a iní jedia zdravo len kvôli tomu, že im to skutočne chutí. Pšeno je bezlepkové, sýte a zároveň veľmi výživné. Obsahuje všetko potrebné – bielkoviny, tuky, sacharidy, vitamíny a minerály. Navyše je prirodzene sladké a preto ho netreba veľmi dosládzať. A ešte niečo – mali by ste ho jesť, ak chcete mať zdravé nechty a vlasy. A ak chcete chodiť častejšie k nám ako k zubárovi, pomáha udržiavať aj zdravé zuby. Pohánka je tiež bezlepková a vhodná najmä na chladné obdobie, pretože posilňuje imunitu. Má vysoký obsah bielkovín a vlákniny. Pomáha telu aktivovať energiu, pomáha pri depresii a bolesti hlavy. Tým, že obsahuje vlákninu, pomáha pri vstrebávaní cholesterolu z potravy. Patrí medzi najzdravšie potraviny na svete.
U nás si môžete dať oba tieto zázraky naslano aj nasladko. Keď od nás budete odchádzať, nebudete len dobre najedení, ale aj plní energie.