FRANCHISE SK

Sny sa plnia AJ V GASTRE

KONCEPT BISTROKAVIARNÍ MONDIEU SI OD ROKU 2013 VYBUDOVAL STABILNÉ MIESTO VO SVETE GASTRONÓMIE, PRIČOM RAST BOL NEVYHNUTNÝ. SÚČASNÝCH PREVÁDZOK MONDIEU JE UŽ DEVÄŤ A NACHÁDZAJÚ SA V PRAHE, BRATISLAVE AKO AJ V KOŠICIACH. JEDNA Z NICH SA VŠAK OD OSTATNÝCH DIAMETRÁLNE LÍŠI.

left

Ide o Mondieu FRANCHISÉ No. 1. Už samotný názov napovedá, že ide o franšízovú prevádzku, tá je však výrazne iná, ako bežné franšízy. Najdôležitejším faktom pri Mondieu FRANCHISÉ No. 1 a následne pri ďalších podobných prevádzkach je, že jej majiteľ nemusí mať žiadny vstupný kapitál na zakúpenie prevádzky či licencie. Stačí, aby mal podnikateľského ducha, schopnosť viesť samostatnú prevádzku a cit pre gastronómiu. To všetko musí ukázať minimálne počas jedného roka ako súčasť tímu Mondieu.

Dôkazom toho, že tento princíp naozaj funguje, je Executive chef – Martin Adámi, ktorý sa stal prvým majiteľom franšízovej prevádzky pod hlavičkou Mondieu, spomínaného Mondieu FRANCHISÉ No. 1. „Zameriavame sa na špičkovú gastronómiu a využívame aj málo používané postupy v príprave jedál, akým je napríklad fermentácia,“ hovorí spokojný majiteľ prevádzky Martin Adámi.

 

Martin Adámi

Jeho príbeh, ako sa stal zo chefa šéf, môže byť inšpiráciou aj pre mnohých ďalších. Otvárame dvere všetkým talentom s podnikateľskými bunkami, ktorí sa zatiaľ nevedeli alebo nemohli naštartovať. Príležitosť práve prišla.

Prečítajte si aj rozhovor s majiteľom prevádzky MONDIEU FRANCHISÉ No. 1, Executive Chef Mondieu Martinom Adámim.

 

Martin, stal si sa prvým človekom, ktorý dostal vlastné Mondieu – FRANCHISÉ No. 1. Čo to pre teba znamenalo?

Znamenalo to pre mňa príležitosť naučiť sa niečo nové, posunúť svoju kariéru na ďalší stupeň, možnosť si robiť niektoré veci svojou cestou. Je to možnosť uplatňovať svoju filozofiu pri riadení prevádzky, pri riadení tímu ľudí, ktorí tam pracujú. A určite to znamená mať väčšiu zodpovednosť.

V čom je tento koncept odlišný od iných franšízových prevádzok?

Odlišnosť vidím najmä v tom, že prevádzku som dostal do užívania bez toho, aby som musel „kupovať“ značku Mondieu.

V čom sa líši od ostatných Mondieu?

Líši sa v tom, že sa nejedná o také klasické bistro, kde našim zákazníkom ponúkame napríklad palacinky, bagety, ale bistro, v ktorom sa zameriavame na špičkovú gastronómiu, moderné, málo používané postupy pri príprave jedál, ale zároveň sa vraciame aj ku starým spôsobom spracovávania surovín, ako je napríklad fermentácia.

Aký je to pocit mať vlastnú prevádzku?

Boli to zmiešané pocity, radosť z príležitosti, trocha, ale iba naozaj trocha aj obava, ale to bolo asi prirodzené, keďže som sa pustil do niečoho, čo bolo pre mňa nové. Zároveň to bola pre mňa pocta a som veľmi vďačný za túto príležitosť.

V rámci Mondieu si zastával funkciu executive chef. Ako to je v Mondieu FRANCHISÉ No. 1? si chef alebo šéf?

Na prvom mieste som šéf. Už to nie je tak, že moja starosť je len kuchyňa, ale celá prevádzka. Ale keďže som srdcom šéfkuchár :), tak som aj veľmi pedantný chef (za chrbtom šéfkuchára:) ).

S akými plánmi a cieľmi si sa dal na túto robotu, keď si začínal? Chcel si vždy mať vlastnú prevádzku?

Plán bol sa presadiť ako šéfkuchár, bol to vždy môj prioritný cieľ a vždy som si za tým cieľavedomo šiel. Čo sa týka vlastnej prevádzky – áno, samozrejme, aj túto možnosť som zvažoval, ono to je v mojej brandži asi prirodzené. Ale taktiež ma napríklad lákala aj pozícia byť šéfkuchárom v špičkovom hoteli, prípadne mať vlastný penzión niekde v horách.

Kto každý môže v budúcnosti mať taktiež vlastnú prevádzku Mondieu?

Vlastnú prevádzku Mondieu môže mat každý, kto u nás pracuje minimálne rok. Samozrejmosťou sú cieľavedomosť, správne cítenie a pochopiteľne pracovné nasadenie. Je to jedinečná príležitosť pre mladých ludí, ktorí majú v sebe ten správny „drajv“. Nemusia to byť nevyhnutne ľudia z gastro sveta, stačí ak túžia mať vlastný biznis a majú jasnú predstavu, ako s ním narábať. Ak niekto taký číta tieto moje slová, nech neváha a určite sa k nám pridá. Vlastné Mondieu môže mať totiž skutočne každý.

Ak chcete vedieť viac informácií o Mondieu FRANCHISÉ No.1, ako aj o celom franšízovom projekte Mondieu, napíšte na .